Kdo smo

Smo skupina podjetij v slovenski živilsko-predelovalni industriji, ki obvladuje varno in kakovostno pridelavo ter predelavo hrane v celotni proizvodni verigi od njive do mize. Sonaravno pridelana hrana, certificirani in nadzorovani proizvodni procesi ter upoštevanje zgodovinskih izkušenj so temeljna značilnost poslovanja, s katero gradimo zaupanje potrošnikov na domačem trgu in trgih evropskih držav. Združujemo 11 podjetij, katerih dejavnost zajema proizvodnjo krme, poljedelstvo, perutninarstvo, rejo prašičev, veterinarstvo, proizvodnjo mesa in mesnih izdelkov, vinogradništvo, ekologijo in energetiko. Vertikalno integrirana proizvodnja hrane temelji na sledljivosti, nadzoru ter zagotavljanju stalne kakovosti v celotni proizvodni verigi.

Osnovno surovino, potrebno za proizvodnjo nadzorovane, varne in kakovostne hrane proizvajamo sami oziroma nabavljamo iz domačega okolja. Sodelujemo z več kot 2000 družinskimi kmetijami, ki pod enotnimi in strogo kontroliranimi standardi proizvajajo pridelke najvišje kakovosti. Lokalna oskrba omogoča, da izgrajujemo sistem zagotavljanja varne in zdrave domače hrane, sestavljen iz več temeljev: sledljivost, sistemi vodenja in kakovosti, sodelovanje z nevtralnimi laboratoriji, vpeljava nadstandarda v živo proizvodnjo in stalno strokovno preverjanje ter strokovni napredek.

AVE – ČAS ZA NAJBOLJŠE
Pod blagovno znamko AVE ponujamo najširši asortiman rdečega in belega mesa ter mesnih izdelkov v Sloveniji. Trgu letno ponujamo približno 18 tisoč ton svežega mesa, polpripravljenih mesnih izdelkov, barjenih, poltrajnih in sušenih mesnin.

BREZ ALERGENOV – BREZ SKRBI
V Skupini Panvita smo prvi v Sloveniji iz proizvodnje popolnoma umaknili vse glavne alergene: jajca, sojo in gluten, mleko pa je prisotno le pri izdelkih s sirom. Prav tako so že skoraj vsi naši izdelki brez ojačevalcev okusa.