Salame in klobase

Grajska salama

Grajska salama je trajna suha salama, katere ne boste našli nikjer drugje, saj je izdelana po recepturi AVE kuharskih mojstrov in se kot takšna uvršča med ekskluzivne AVE izdelke.

300 g, 600 g

Kmečka salama

Salama iz svinjskega in govejega mesa, ki vam bo s svojim edinstvenim okusom pričarala pravo podeželjsko idilo.

300 g, ca. 600 g

Čajna salama

Legendarna suha salama, katere zaščitni znak je poleg odličnega okusa njena edinstvena oblika. Kolobarčki fino mletih mesnin, ki se odlično podajo na narezke in kanapeje, so prijetna popestritev vsake zakuske.

375 g

Kulen

Izdelek iz svinjskega mesa na podlagi tradicionalne recepture iz Slavonije, prirejen sodobnemu življenjskemu slogu. S svojo edinstveno barvo skoraj ne sme manjkati na narezkih in kanapejih, saj res deluje kot izvrstna popestritev le-teh.

ca. 600 g

Piščančja posebna

Ljubljenka ljudstva s tradicijo! Stara dobra klasika iz piščančjega mesa, brez katere si ni bilo moč predstavljati šolskih izletov.

400 g, 800 g, 1000 g in postrežno na delikatesi

Trim

Pravi trio adijo. Legendarna posebna z okusnim sirom in vrtninami je polnovreden obrok v enem samem izdelku. Kljub vsemu pa se še bolje obnese na kosu svežega kruha.

ca. 2200 g

Trimček

Pravi trio adijo. Legendarna posebna z okusnim sirom in vrtninami je polnovreden obrok v enem samem izdelku. Kljub vsemu pa se še bolje obnese na kosu svežega kruha.

400 g in postrežno na delikatesi

Pariška salama

Vsem poznana pariška se poda v prav vsak sendvič, odlična pa je tudi kot dodatek omletam, solatam ali namazom.

ca. 2200 g

Mesni sir

Izdelek izjemno preprost za pripravo. Ocvrt, hitro pečen s svežo žemljico, z jajčki ali na primer s špinačo zadovolji marsikateri lačen želodec. Nič čudnega, da ga obožujejo širom celotne Evrope.

v kosu in postrežno na delikatesi

Tlačenka

Izvrstna predjed in podlaga za dolga druženja. Ljubitelji tlačenke nikoli ne pozabite dodati tanko narezane čebule in bučnega olja.

400 g in postrežno na delikatesi

Pizza Mica

Super izdelek, ki se prav dobro obnese na vseh vrstah toplih in hladnih sendvičev, ne razočara pa niti na narezkih ali kanapejih. Seveda pa je njegova primarna funkcija "osrednji vezni" na slastni pici.

1000 g in postrežno na delikatesi

Toast šunka

Kakovostno meso svinjskega stegna z nizko vsebnostjo maščob, ki se z rezino toplega sira zlije v eno in v objemu toast rezin postane slasten topli sendvič.

postrežno na delikatesi

Tirolska klobasa

Tirolska je fino mleta klobasa, po kateri že od nekdaj posegajo popotniki, pohodniki in planinci. Narejena je iz svinjskega mesa, lahko jo režemo na tanke rezine ali debelejše kocke za narezek.

1000 g in postrežno na delikatesi

Šunkarica

Šunkarica, narejena iz kakovostnih kosov svinjskega mesa, še vedno spada med najbolj priljubljene izdelke v umetnem ovitku. Tradicionalna receptura in mesnati okus ji še vedno dajejo svoje mesto ob boku kuhanih pršutov in šunk.

1,5 kg

AVE Radost

Včasih poimenovana »pasja radost« je klobasa narejena po stari recepturi, ki ima svoj specifičen okus. Ni je boljše, kot nataknjena na palico in opečena na odprtem ognju na taborjenju ali pikniku v naravi.

ca. 1600 g

Tradicionalna kmečka klobasa

Tradicionalna kmečka klobasa je po svoji sestavi podobna opevani Kranjski klobasi, s tem da ni zašpiljena. Lahko jo kuhamo ali pečemo, k njej pa obvezno ponudimo gorčico, hren in sveži kruh.

400 g

Goveji konci

Goveji konci je klobasa za kuhanje, ki nas bo hitro nasitila v premoru ob fizičnem delu.

400 g

Pečena mesna slanina

Pečena mesna slanina. Klasika, ki jo pod imenom “bacon” poznajo skorajda povsod po svetu, po domače pa ji radi rečemo kar “špeh”, je del jedilnika, brez katere ni pravega angleškega zajtrka in mnogih drugih okusnih jedi.

400 do 1300 g

Hribovska klobasa

Svojevrstna salama v obliki rožice vas bo prepričala tako s svojo posebno obliko kot izvrstnim okusom.

1500g