AVE mesni izdelki

Radgonski mesarji že od leta 1922 izdelujejo tradicionalne mesne izdelke, katerih kakovost je segala daleč izven naših meja. Stare recepture prilagajamo življenjskemu slogu sodobnega potrošnika, ob tem pa ohranimo primarne okuse mesnih izdelkov. Kakovost, ki temelji na znanju in izkušnjah.

Gorenjska krvavica

Prava gorenjska tradicionalna poslastica, ki poleg mesa vsebuje še riž in ajdovo kašo, svojevrstno noto njenemu okusu pa dajeta meta in majaron.

500 g

Jetrni cmoki

Idealna popestritev za juho. Le vzamete jih iz embalaže in dodate juhi za zadnjih 5 minut kuhe. Preprosta priprava in odličen okus – preprosto odlično.

Pečenica

Zvesta spremljevalka kisle repe in zelja. Odlična izbira za trenutke, ko se ob misli na “nekaj domačega” pocedijo sline.

450 g

Prosena kolina

Za pripravo izvrstnih jedi ni boljšega kot izvrstna prosena kolina, slastna predstavnica tradicionalne slovenske kulinarike. Z najboljšimi značilnostmi prosa in edinstvenim svinjskim mesom vas bo kolina odpeljala do užitkov naših prednikov.

450 g

Štajerska kolina

Ponosni smo, da vam lahko nudimo enega največjih zakladov štajerske kulinarike. Že med pečenjem štajerskih kolin vas bodo prevzele njene arome domačnosti, tradicije in dobre kuhinje.

450 g

Štajerska krvavica

Ajdova kaša, ki je večinska sestavina krvavice v severovzhodni Sloveniji, v zadnjem času spet pridobiva na veljavi, saj gre za sestavino, ki je izjemno zdrava, a je bila kar nekaj časa pozabljena. Krvavica je prav tako nepogrešljiv del naše kulinarične dediščine. Prava mesna poslatica za vse, ki prisegate na tradicionalno kmečko hrano. Vsak mehak grižjaj bo trenutek veselja, uživanja in zadovoljstva, ki vas bo ponesel v zavetje pred podivjanim vsakdanom, nekam, kjer čas še vedno teče počasneje in je življenje preprostejše.

Čajna salama

Legendarna suha salama, katere zaščitni znak je poleg odličnega okusa njena edinstvena oblika. Kolobarčki fino mletih mesnin, ki se odlično podajo na narezke in kanapeje, so prijetna popestritev vsake zakuske.

375 g

Grajska salama

Grajska salama je trajna suha salama, katere ne boste našli nikjer drugje, saj je izdelana po recepturi AVE kuharskih mojstrov in se kot takšna uvršča med ekskluzivne AVE izdelke.

300 g, 600 g

Klobasa za kuhanje ‒ PUSTI

Receptura na osnovi danskega Frankfurterja, ki se je z leti izkazala za pravi hit. Najbolje se obnese pečena, pa naj si bo s kosom svežega kruha ali pa kot dodatek drugim jedem.

kos: ca. 300 g in postrežno na delikatesi

Kmečka salama

Salama iz svinjskega in govejega mesa, ki vam bo s svojim edinstvenim okusom pričarala pravo podeželjsko idilo.

300 g, ca. 600 g

Kuhana šunka ‒ narezek 100 g

Prednosti:

  • 25 % manj soli (smo v samem vrhu po porabi v EU).
  • Manj kot 2 % maščob.
  • Kakovostna surovina I. kategorije.
  • Brez vseh ostalih alergenov (brez ojačevalcev okusa, brez jajc, brez glutena, brez soje).

100 g

Kulen

Izdelek iz svinjskega mesa na podlagi tradicionalne recepture iz Slavonije, prirejen sodobnemu življenjskemu slogu. S svojo edinstveno barvo skoraj ne sme manjkati na narezkih in kanapejih, saj res deluje kot izvrstna popestritev le-teh.

ca. 600 g

Lahka šunka

Toast šunka v malem pakiranju. Kakovostno meso svinjskega stegna z nizko vsebnostjo maščob, ki se z rezino toplega sira zlije v eno in v objemu toast rezin postane slasten topli sendvič.

500 g

Lovska klobasa ‒ PUSTI

Lovci in taborniki vedo, kaj je najpomembnejše poleg dobre družbe in pijače. Lovska klobasa pečena na odprtem ognju, nataknjena na palico je botrovala marsikateremu dolgemu prijateljstvu.

postrežno na delikatesi

Mesni sir

Izdelek izjemno preprost za pripravo. Ocvrt, hitro pečen s svežo žemljico, z jajčki ali na primer s špinačo zadovolji marsikateri lačen želodec. Nič čudnega, da ga obožujejo širom celotne Evrope.

v kosu in postrežno na delikatesi

Mortadela ekstra ‒ PUSTI

Domišljeno postrežena na kocke ali tanko narezana se poleg narezkov izvrstno poda v tople in hladne sendviče, vanjo lahko oblečemo grisine in ponudimo izviren prigrizek, odlično pa se obnese tudi na slastni pici. Ekstra le po kakovosti, razvajate pa se lahko vsak dan!

postrežno na delikatesi

Mortadela ekstra z olivami ‒ PUSTI

Domišljeno postrežena na kocke ali tanko narezana se, poleg narezkov, izvrstno poda v tople in hladne sendviče, vanjo lahko oblečemo grisine in ponudimo izviren prigrizek, odlično pa se obnese tudi na slastni pici. Ekstra le po kakovosti, razvajate pa se lahko vsak dan!

postrežno na delikatesi

Pariška salama

Vsem poznana pariška se poda v prav vsak sendvič, odlična pa je tudi kot dodatek omletam, solatam ali namazom.

ca. 2200 g

Piščančja extra ‒ PUSTI

Izdelek iz piščančjega mesa, ki ga obožuje mlado in staro. Sendviči, narezki, pizze, solate, namazi,  ... S piščančjo extra je prav vsak vaš prigrizek lahko extra!

kos: 500 g

Piščančja posebna

Ljubljenka ljudstva s tradicijo! Stara dobra klasika iz piščančjega mesa, brez katere si ni bilo moč predstavljati šolskih izletov.

400 g, 800 g, 1000 g in postrežno na delikatesi

Piščančje prsi 500 g

Nemastna salama, ki ni samo izjemno okusna, pač pa ji njena naravna belkasta barva daje nekoliko prestižnejši izgled. Obdamo jo z mozarelinimi kroglicami ter češnjevimi paradižniki – vrhunski prigrizek primeren tudi za bolj petične goste je pripravljen.

150 g in 200 g, kos: 400 g in ca. 2200 g

Pizza Mica

Super izdelek, ki se prav dobro obnese na vseh vrstah toplih in hladnih sendvičev, ne razočara pa niti na narezkih ali kanapejih. Seveda pa je njegova primarna funkcija "osrednji vezni" na slastni pici.

1000 g in postrežno na delikatesi

Tirolska klobasa

Tirolska je fino mleta klobasa, po kateri že od nekdaj posegajo popotniki, pohodniki in planinci. Narejena je iz svinjskega mesa, lahko jo režemo na tanke rezine ali debelejše kocke za narezek.

1000 g in postrežno na delikatesi

Tlačenka

Izvrstna predjed in podlaga za dolga druženja. Ljubitelji tlačenke nikoli ne pozabite dodati tanko narezane čebule in bučnega olja.

400 g in postrežno na delikatesi

Toast šunka

Kakovostno meso svinjskega stegna z nizko vsebnostjo maščob, ki se z rezino toplega sira zlije v eno in v objemu toast rezin postane slasten topli sendvič.

postrežno na delikatesi

Trim

Pravi trio adijo. Legendarna posebna z okusnim sirom in vrtninami je polnovreden obrok v enem samem izdelku. Kljub vsemu pa se še bolje obnese na kosu svežega kruha.

ca. 2200 g

Trimček

Pravi trio adijo. Legendarna posebna z okusnim sirom in vrtninami je polnovreden obrok v enem samem izdelku. Kljub vsemu pa se še bolje obnese na kosu svežega kruha.

400 g in postrežno na delikatesi

Andraževa klobasa

Svojevrstna salama v obliki rožice vas bo prepričala tako s svojo posebno obliko kot izvrstnim okusom.

100 g

Dimljena vratovina

Za popestritev vsakega narezka, tisti pravi gurmanski sladokusci pa si ne morete pomagati, da je ne bi dajali tudi v sendviče, saj so slednji z njo še toliko bolj slastni.

100 g

Grajska salama

Grajska salama je trajna suha salama, katere ne boste našli nikjer drugje, saj je izdelana po recepturi AVE kuharskih mojstrov in se kot takšna uvršča med ekskluzivne AVE izdelke.

100 g

Kmečka salama

Salama iz svinjskega in govejega mesa, ki vam bo s svojim edinstvenim okusom pričarala pravo podeželjsko idilo.

100 g

Kmečka zorjena šunka

Kmečka zorjena šunka (Mürska šunka) je pripravljena po recepturi, kot so nekoč hranili mesne izdelke na vasi. Izbrana so stegna najboljših prašičev, ki so suho soljena, dimljena na hladnem dimu in sušena na zraku.

Kmečki želodec

Sušena mesnina iz najboljših kosov mesa in slanine. Spada med izdelke z dolgo tracijo s specifičnim okusom in obliko.

100 g, 80 g

Kulen

Izdelek iz svinjskega mesa na podlagi tradicionalne recepture iz Slavonije, prirejen sodobnemu življenjskemu slogu. S svojo edinstveno barvo skoraj ne sme manjkati na narezkih in kanapejih, saj res deluje kot izvrstna popestritev le-teh.

100 g

Mürska ribica

Za hitre narezke, ko vas presenetijo nenapovedani gostje. Navdušili jih boste z izrazitim in polnim okusom dimljenega mesa. Postrezite jo v sklopu z ostalimi šunkami linije AVE Prestige in glejte navdušenje vaših gostov. Pa tudi vi ne boste ostali ravnodušni.

100 g

Pariška

Vsem poznana pariška se poda v prav vsak sendvič, odlična pa je tudi kot dodatek omletam, solatam ali namazom.

100 g

Pečena mesna slanina

Pečena mesna slanina. Klasika, ki jo pod imenom “bacon” poznajo skorajda povsod po svetu, po domače pa ji radi rečemo kar “špeh”, je del jedilnika, brez katere ni pravega angleškega zajtrka in mnogih drugih okusnih jedi.

Piščančja posebna

Ljubljenka ljudstva s tradicijo! Stara dobra klasika iz piščančjega mesa, brez katere si ni bilo moč predstavljati šolskih izletov.

100 g, 180 g

Tirolska klobasa

Ena izmed bolj "moških" salam. Za vse ljubitelje polnega mesnega okusa, pripravljena po originalni recepturi.

100 g

Toast šunka

Obstojna poltrajna klobasa z nadevom iz koščkov svinjskega stegna in slanine, ki bo popestrila vsak narezek in sendvič. Za vse prave mesojedce.

100 g

Zašink

Zašink AVE Prestige je zaradi svoje posebne priprave nekoliko drugačen od ostalih zašinkov te vrste. Konzerviranje na hladnem dimu naredi poln in kompleksen okus, ki se v popolnosti razvije ob nekoliko daljšem žvečenju v ustih.

Kmečka zorjena šunka v kosu

Kmečka zorjena šunka (Mürska šunka) je pripravljena po recepturi, kot so nekoč hranili mesne izdelke na vasi. Izbrana so stegna najboljših prašičev, ki so suho soljena, dimljena na hladnem dimu in sušena na zraku.

ca. 500 g in postrežno na delikatesi

Kmečki želodec

Sušena mesnina iz najboljših kosov mesa in slanine. Spada med izdelke z dolgo tradicijo s specifičnim okusom in obliko.

Kranjska klobasa

Ponos slovenskih mesnin! Prava, ročno zašpiljena domača klobasa iz najkakovostnejšega svinjskega mesa, izdelana po originalnem receptu, ki jo s certifikatom uvršča na spisek slovenskih narodnih jedi.

ca. 1000 g in postrežno na delikatesi

Panceta

Sušena panceta je izdelek, ki je nepogrešljiv del dobrega narezka ali jedi, kot so pečena jajca. Lahko jo uživate takoj ali pa popečete do hrustljavega.

Prleška tünka

Prleška tünka izhaja iz časov, ko v gospodinjstvih na vasi še ni bil prisoten hladilnik. Najboljši kosi mesa so bili konzervirani v zaseki in tako uporabni dalj časa. Prav spoj mesa in zaseke daje izdelku avtentičen okus tako zaseke kot mesa.

Zašink (Rolanca)

Zašink Ave Prestige je zaradi svoje posebne priprave nekoliko drugačen od ostalih zašinkov te vrste. Konzerviranje na hladnem dimu naredi poln in kompleksen okus, ki se v popolnosti razvije ob nekoliko daljšem žvečenju v ustih.

narezek: 80 g, kos: ca. 700 g in postrežno na delikatesi

Kmečka šunka

Tradicionalna kmečka šunka nedvomno spada med izdelke vrhunske kakovosti. Izbrano svinjsko meso je pripravljeno po tradicionalni prekmurski recepturi, katera zagotavlja edinstven okus, ki tudi najzahtevnejših gurmanov ne bo pustil ravnodušnih.

ca. 1100 g

Pečena mesna slanina

Pečena mesna slanina. Klasika, ki jo pod imenom “bacon” poznajo skorajda povsod po svetu, po domače pa ji radi rečemo kar “špeh”, je del jedilnika, brez katere ni pravega angleškega zajtrka in mnogih drugih okusnih jedi.

400 do 1300 g

Prekajena rebra

Prekajena rebra AVE so nedvomno klasika. Mesnina svinjskega izvora, ki je osnova vsakega pravega ričeta ali pasulja, solidno pa se obnese tudi v vlogi pečenke.

ca. 1200 g

Prekajena šunka

Izdelek lahko tudi dodatno kuhate. Primeren za narezke ali kot dodatek jedem in enolončnicam.

Prekajena zadnja krača

Zvesta spremljevalka vseh ljubiteljev “pravega mesa”, ki pa je pogosto tudi glavna skrivnost najboljšega ričeta ali pasulja, seveda pa se odlično obnese tudi pri pripravi številnih drugih jedi ali kar samostojno s kosom svežega kruha. Izdelek lahko tudi dodatno kuhate. Primeren za narezke ali kot dodatek jedem in enolončnicam.

ca. 1300 g

Prekajeni svinjski hrbet

Klasika, ki ne potrebuje posebne predstavitve. Stalnica za ljubitelje mesnih klasik in odlična izbira za pripravo najboljšega ričeta, pasulja in številnih drugih jedi “na žlico”. Primeren tudi za pripravo narezkov.

Prekajeni vrat

Še ena zimzelena mesna klasika, ki jo obožujete vsi pravi mesni gurmani in odlična izbira za pripravo okusnega ričeta, pasulja in številnih drugih jedi “na žlico”. Izdelek lahko tudi dodatno kuhate. Primeren za narezke ali kot dodatek jedem in enolončnicam.

Prekajeno zvito pleče v mreži

Prava izbira za vse, ki prisegate na poln in pristen okus mesa in nepogrešljiva osnova številnih tradicionalnih slovenskih jedi “na žlico.” Tudi če si ga privoščite samostojno ali s kosom svežega kruha, pa boste še tako veliki mesni gurmani brez dvoma zadovoljno kimali in se trepljali po trebuščkih. Izdelek lahko tudi dodatno kuhate. Primeren za narezke ali kot dodatek jedem in enolončnicam.

ca. 1000 g

Domači ocvirki

Ni prave zabele brez pravih domačih ocvirkov. Vsi, ki še vedno prisegate na pristne domače recepture z dolgoletno tradicijo, si skoraj ne smete privoščiti, da na zalogi ne bi imeli vsaj enega lončka te okusne mesne poslastice. Ocvirki so narejeni na enak način, kot se je delalo ocvirke nekoč doma. Lahko jih uporabljate kot samostojni prigrizek ali za popestritev drugih jedi, enolončnic ali prilog, kot so zelje ali repa.

Jetrna pašteta Mojca

Pašteta, ki je nastala kot konkurenca legendarnemu Kekcu, je osvojila srca in želodce mnogih in se tako na tržišču kot izjemno priljubljen izdelek obdržala vse do danes. Posebnost vseh naših AVE paštet pa je ta, da jih ne konzerviramo, pač pa vam jih raje ponudimo kar v ovoju. Legendarna pašteta, ki jo ljubijo tako starejši kot mlajši uživalci paštete.

Zaseka klasika v lončku

Klasična zaseka z bogato tradicijo. Še vedno prav takšna, kot jo na Štajerskem poznajo že od nekdaj.

150 g

Zaseka s čebulo v lončku

Klasična zaseka z bogato tradicijo, z dodanim Ptujskim lükom.

150 g

Zaseka s česnom v lončku

Klasična zaseka z bogato tradicijo, z dodanim česnom.

150 g